De jaarlijkse boottocht

Zodra de lente zich aandiende werd de meest gestelde vraag: “Wanneer is de boottocht?”


De boottocht is een jaarlijks uitje waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Dit jaar werd de boottocht volledig georganiseerd door zeven leerlingen uit de 5e klas van het Stedelijk Gymnasium in Leiden voor M25, een stichting van Diaconie De Bakkerij. Van het maken van een financiële begroting, posters en fondsenwerving tot het bedienen van de gasten aan boord en het voeren van mooie gesprekken, de leerlingen hebben de boottocht ook dit jaar weer tot in de puntjes georganiseerd.


Op 6 juni was het dan eindelijk zover. Om kwart voor elf zouden we inschepen, maar rond tien begon de kade al vol te stromen met de deelnemers. Ondertussen versierden de jongeren de boot en zetten zij diverse spelletjes op tafel. Het thema dit jaar was “Oud-Hollandse sfeer”. Om elf uur was iedereen aan boord van de Triton en vertrok de boot vanuit de Leidse haven richting de Kagerplassen.


Hoewel het weer wisselvallig was die dag, bleef het gelukkig droog en kon men ook op het bovendek uitwaaien. Rond twaalf werd een heerlijke lunch geserveerd met broodjes én een kroket. Tussen de gesprekken en de lunch door speelden we een spelletje met elkaar. Met die Oud-Hollandse gezelligheid zat het wel goed! Het was een dag met een gouden randje.