Dag van Compassie en Respect.

Op donderdag 10 november wordt er weer aandacht besteed aan de dag van Compassie en Respect. De manifestatie vindt plaats tussen 16.00 uur en 17.30 in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis. Het is een manifestatie waar respect en compassie met elkaar worden verbonden.

Respect: iedereen wil gerespecteerd worden, in zijn/haar waarde gelaten.

Compassie: behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden.

Het is een voortvloeisel uit het Charter for Compassion dat op initiatief van de Amerikaanse theologe Karin Armstrong met medewerking wereldwijd van bekende mensen is opgesteld. Voor Nederland werkte o.a. rabbijn A. Soetendorp mee aan de tekst.  Er worden op de manifestatie diverse korte toespraken gehouden en presentaties gegeven.Wethouder Roos de Gelderen zal ook het woord voeren. De straatpastor heeft een kort interview met iemand uit de doelgroep daklozen. Ook mensen zonder dak of zonder thuis willen graag in hun waarde worden gelaten. Soms ondervinden zij dicriminatie of minachting van de “gewone”mensen om het heen. Hoe kun je hiermee omgaan als dakloze?

Aan de hand van een paar vragen van de straatpastor Paul Brommet zal Bert hierover zijn indrukken geven en zijn mening zeggen.

Een en ander wordt omlijst met live muziek. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd.