GESLAAGDE BEAUTYDAG

Op vrijdagmiddag 15 maart 2019 organiseerde straatpastor Femke Post samen met projectmedewerker M25 Leiden/regio Carijn Westeneng weer de traditionele Beautydag voor dak- en thuisloze dames in De Bakkerij. Ze werden daarbij geholpen door negen M25-deelnemers, leerlingen van HAVO-4 van het Kalsbeek College uit Woerden, die daarmee hun maatschappelijk stageweek afsloten. Er kwamen 13 dames naar De Bakkerij, waaronder een aantal dat ook de maandelijkse viering van het Straatpastoraat Leiden bezoekt. Er werd begonnen met een lekkere lunch: pittige tomatensoep, gezonde boterhammen en wraps met kip. De lunch was klaargemaakt door de zeven jongens uit de klas. Zij mochten er verder niet bij zijn: het was immers een Beautydag voor vrouwen!

Na de lunch werden de dames, als zij dat wilden, geknipt door twee enthousiaste kapsters. Soms een klein stukje eraf of de dooie punten eruit, soms een geheel nieuwe coupe met verrassend resultaat. In de twee spreekkamers van De Bakkerij werden door de twee meisjes uit de klas met veel flair ontspannende maskertjes aangebracht, met als resultaat een heerlijke zachte huid.

Daarna was het tijd voor de make-up. Helaas kwam het bericht dat de visagiste met autopech stond en niet meer op tijd zou komen. Geen nood: een van de dames kon óók opmaken en bood aan om het werk over te nemen! Dus iedereen zag er tóch prachtig uit. Tot slot konden de dames kiezen uit allerlei kleuren nagellak, die straatpastor Femke Post deskundig op de nagels aanbracht!

Intussen zorgde Carijn Westeneng voor een goed verloop van de middag en maakte een fotografe foto’s van alle activiteiten. Het was geweldig om te zien hoe gezellig het was, hoe de vrouwen genoten van de verwennerij en hoe mooi ze er na de behandelingen uitzagen. Iedere gast kreeg dan ook een foto van het resultaat!  Na koffie en thee met taart ging iedereen met de restjes van de lunch en een bon van de Etos opgewekt  naar buiten. Ook de kapsters en de inval-visagiste kregen een bon als dank voor hun inzet!

Henriëtte van den Broek