Op weg naar Pasen

Nog even en het is weer Pasen. Het is het feest van de verrijzenis van Jezus Christus. Velen geloven dat met de dood van Jezus en zijn verrijzenis onze zonden zijn uitgewist. De verrijzenis staat voor een nieuw leven, waarin de relatie met God is hersteld.

pasen SSPLHoe veel mensen verlangen er niet naar weer opnieuw te kunnen beginnen? Het Paasfeest laat ons zien dat vernieuwing mogelijk is. Dit geldt ook voor de doelgroepen van het straatpastoraat. Ook, en misschien wel juist, de mensen “van de straat” verlangen vaak naar een nieuw begin. Gelukkig lukt dat een flink aantal wel op den duur. Met veel hulp en ondersteuning krabbelen zij weer op en maken zij een nieuwe start. Een leven dat eerst zo donker leek als een graf, komt in een nieuw licht te staan.

In de niet-gelovige wereld wordt de paastijd niet voor niets gebruikt om voorjaarsbloemen aan de man te brengen. Tuicentra besteden er veel tijd en geld aan om ons er op te wijzen dat het weer lente wordt en daarna ook weer zomer. Zij vinden dat het hoog tijd is om onze tuin opnieuw aan te planten en eventueel van nieuw tuinmeubilair te voorzien. Het is immers de tijd waarin de natuur ook weer opnieuw opbloeit.

Zo biedt Pasen voor velen mogelijkheden en perspectieven. Laten we hopen dat ieder er iets van begrijpt: We mogen steeds weer opnieuw beginnen en ons wordt steeds weer een nieuw perspectief gegund.

Zalig Pasen, allemaal!