Wat een verwennerij: high tea voor dames

Op 4 november 2021 organiseerde het Straatpastoraat Leiden samen met M25 Leiden een High Tea voor dames in De Bakkerij. Tien leerlingen van het Leidse Driestar College ( 4de klas VMBO-T) bedachten de hapjes, deden de boodschappen, maakten alles klaar en zorgden in de bekende knalgele M25 polo’s voor de bediening.


Een hartig begin
Vier meisjes dekten de grote tafel in de Turfzaal van De Bakkerij en schreven een welkom op de flap-over. Zes anderen kwamen met al het lekkers aan en Carijn Westeneng van M25 Leiden zette vele kannen met theewater klaar. Begonnen werd met hartige hapjes: er kwamen onmiskenbaar heerlijke kaasgeuren vanuit de Turfzaal!

Intussen druppelden de gasten, eerder persoonlijk uitgenodigd door straatpastor Femke Post, binnen: zeven dames en één heer. Er werden twee scootmobielen geparkeerd en de hulphond van een van de dames zocht een rustig plekje op de grond bij zijn bazin.

Na een welkom door straatpastor Femke Post werd er thee en koffie geschonken en deed iedereen zich tegoed doen aan de lekkere gevulde flapjes, kleine worstenbroodjes, wraps en pizzaatjes. Er werd gezellig bijgepraat en een aantal leerlingen ging in gesprek met de gasten.

Een zoete tweede ronde
De tweede ronde bestond uit zoete hapjes en ook dat was te ruiken! Heerlijke marshmallows, brownies, muffins, pannenkoekjes met aardbeien en chocola, mini-tompouces…..
Omdat er op wat meer gasten gerekend was, kon iedereen na afloop een bakje met lekkers meenemen.

Het was niet alleen voor de dames een gezellige middag, maar zeker ook voor de leerlingen, die kennismaakten met mensen met een verhaal. Mensen die soms helemaal niet voldoen aan het stereotype beeld van een dakloze. Mensen die wél een dak boven hun hoofd hebben, maar thuisloos zijn, geen netwerk of familie hebben. Die dat voor een deel vinden in de groep die contact heeft met de straatpastor en die de maandelijkse vieringen bijwonen.
Zoals een van de dames naderhand zei: ‘ik wilde eigenlijk niet komen, maar ik ben blij dat ik dat wel gedaan heb: ik heb een heel gezellige middag gehad. Dat was door corona lange tijd niet gebeurd’.

Voor de organisatie en de leerlingen (bedankt voor jullie enthousiaste hulp!) was het een geslaagde activiteit. En die zeven dames en die ene heer: ze hebben genoten. En de hond? Die gedroeg zich voorbeeldig, zoals je van een hulphond mag verwachten!