Geslaagde bedevaart naar Kevelaer

Op dinsdag 26 augustus ging een groep van 17 personen plus drie begeleiders op weg naar Kevelaer. Helaas hadden twee mensen zich ziek moeten melden en waren er drie niet op tijd komen opdagen. Onderweg naar Kevelaer werd even gestopt voor koffie met iets lekkers.

We kwamen keurig op tijd in Kevelaer aan. De tafels stonden al gedekt en we konden zo aanschuiKevelaer 2104 maalven.

Alles was keurig verzorgd en iedereen genoot van de soep, aardappels vlees en groente en een toetje.

Aansluitend aan de maaltijd was er nog even tijd voor een sigaretje voor de rokers in het gezelschap.

Om 13.30 uur begon de eucharistieviering in de kapel (zie foto), die geleid werd door straatpastor Paul Brommet. Tijdens de voorbeden kon ieder gebedsintenties noemen. Hiervan werd door een groot deel van de deelnemers gebruik gemaakt.

Na afloop van de kerkdienst Kevelaer 2014 kapelwerd een bezoek gebracht een andere kapel, die met het Genadebeeld, een ets van de H. Maagd Maria, en aan de “kaarsenkapel”. In deze kerk staan tientallen paaskaarsen die door pelgrimerende gemeenten in de loop der jaren zijn gedoneerd. Aan de buitenkant van het gebouw zijn vele plaatsen, waar men voor eigen intenties een kaars kan opsteken. Verschillende deelnemers brandden een kaars voor hun dierbaren.
De laatste paar uur was men vrij om op eigen gelegenheid het stadje Kevelaer te verkennen en eventueel een souvenir te kopen.

Om 16.30 vertrokken we weer met de bus naar Leiden waar we om 19.00 weer aankwamen. Ondanks de vele regen, had iedereen toch een prettige en inspirerende dag gehad.