Kerst in eigen kring

Dit jaar vieren we het kerstfeest in de kapel Verbum Dei. De kerkdienst begint om 15.00 uur Deze viering is bedoeld voor alle leden van de doelgroepen: cliënten van de voorzieningen van Stichting De Binnenvest en het Inloophuis Psychiatrie en overige belangstellenden uit het circuit.

Na afloop van de kerkdienst wordt een kleine maaltijd aangeboden. Mevrouw Grace Ching heeft aangeboden een Surinaams gerecht (Moksi Meti) voor ons te koken. De partner van de straatpastor zal een grote tulband bakken.Op verzoek van enkele kerkbezoekers wordt dit keer ook voorzien in mandarijntjes. Een paar leden van de Franciscaanse lekenorde helpen dit maal bij de voorbereidingen en bij de bediening.

Behalve  een kerkelijke viering vieren we dus na afloop ervan de gemeenschap die we met elkaar zijn. Wij allen mogen immers delen in de gemeenschap met Christus. Door zijn komst laat God ons zien dat Hij zich met ons wil verbinden juist vanuit de kwetsbaarheid van een pasgeborene, zonder status of prestatiedwang. Wij mogen ons verheugen in zijn komst en hem in ons hart sluiten. Pas dan, als Jezus ook in ons geboren is, kunnen wij verder en met vallen en opstaan proberen Hem na te volgen.

Het bestuur van de Stichting Straatpastoraat en de straatpastor wensen u vanaf deze plaats een Zalig Kerstfeest toe.