Geen boottocht… wel zomertasjes

De jaarlijkse boottocht van M25 Leiden en het Straatpastoraat Leiden die gepland stond voor 19 juni 2020 kon helaas niet doorgaan in verband met de coronacrisis. Elk jaar wordt hier enorm naar uitgekeken en elk jaar is het weer een feestje. Het voelde niet goed om deze activiteit zomaar af te blazen, we wilden alle gasten laten weten dat we aan ze denken en ze volgend jaar hopelijk weer mogen verwelkomen op de boot.

Dus zijn de jongeren van M25 druk bezig geweest met het nadenken over een alternatief. Dat werd het zomertasje vol zomerspullen: zonnebrand, een mondkapje, een zonnebril, hygiënische handgel, een bidon en een cadeaukaart van de Hema.

We deelden de tasjes uit bij de Nieuwe Energie en bij het Stadsbouwhuis en klopten op alle deuren in het Sociaal Pension. En de reacties waren enthousiast! ‘Kijk nou! Er zit nog zonnebrand bij ook!’ klinkt er vanachter een deur van het Sociaal Pension in Leiden.

De zonnebrillen gaan meteen op en ook het mondkapje wordt meteen in gebruik genomen. Tijdens het uitdelen komt er iemand achter dat er ook een cadeaukaart inzit en dat wordt al snel bij iedereen bekend gemaakt.

De overgebleven tasjes zullen tijdens de maandelijkse viering van het Straatpastoraat en aan andere bekenden van het Straatpastoraat worden uitgedeeld. Laten we hopen dat we volgend jaar weer een gezellige boottocht kunnen maken met z’n allen!

Femke Post, straatpastor

Foto’s: Melle van der Wildt